neem contact op

News & Blogs

Persbericht

Parus en Sempergreen gaan intensieve samenwerking aan

Nieuw product Maxgreenwall slaat de brug tussen interieur design, natuur en mens

Sempergreen en Parus Europe zijn verheugd te melden dat zij een innovatieve samenwerking aan zijn gegaan. Samen hebben zij een team opgezet die Maxgreenwall van concept tot product heeft uitgewerkt. De combinatie van de innovatieve technologieën van Parus Europe en het groene hart van Sempergreen heeft geleid tot het ontstaan van de Maxgreenwall. De beweegbare plantenwand speelt in op de band tussen mens en natuur met een positief effect op gezondheid en geluk.

Binnenklimaat en gezondheid: kleine beetjes helpen 

Met de slogan ‘’Maximize your green life’’ wil het team achter Maxgreenwall graag aanduiden dat men van elke kans gebruik kan maken om natuur toe te passen in het persoonlijke of zakelijke leven. Het is immers welbekend dat contact met de natuur verregaand positieve effecten heeft op de mentale- en fysieke gezondheid, productiviteit en gevoel van comfort. Door een betaalbaar product aan te bieden, kan niet alleen gemakkelijk de gezondheid van de mens, maar ook de hoeveelheid natuur in de omgeving toenemen.

Max de Vos, R&D specialist bij Sempergreen: ‘’Maxgreenwall is een schoolvoorbeeld van een goede samenwerking. Twee unieke bedrijven die expert zijn in hun vakgebied. Waar wij al jaren bezig zijn op grote schaal internationaal te vergroenen, is onze droom dit ook op kleinere schaal te kunnen realiseren onder het mom van alle kleine beetjes helpen. Maxgreenwall voorziet in een behoefte waar nog weinig aanbod voor is, een onderhoudsvriendelijke en verplaatsbare groengevel. Door de toegepaste technologieën is dit zelfs voor mensen zonder groene vingers een oplossing. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere wereld!’’ 

Gebruiksvriendelijke plantenwand

Het systeem van Maxgreenwall zorgt ervoor dat de planten moeiteloos in goede staat blijven, ongeacht de hoeveelheid natuurlijk licht of een lange vakantie van de eigenaar. Verder zijn er nog vele opties beschikbaar om de groene muur te personaliseren. Zo kan men bijvoorbeeld de gehele achterkant laten bedrukken met eigen logo of kunt u uw bezoek een warm welkom heten.

Sandro van Kouteren, CEO van Parus Europe: ‘’Wat dit product uniek maakt is dat het een alles-in-één systeem is geworden. Een luchtcirculatie systeem welke de planten actiever maakt en daardoor meer lucht zuivert en de planten het hele jaar door gezond houdt. Het groeilicht is aan de wand bevestigd en gemaakt met een speciaal spectrum waardoor de planten zonder natuurlijk daglicht kunnen groeien. De planten krijgen automatisch water en voeding via een ingebouwde tank. Dit is allemaal makkelijk te timen en in te stellen door middel van een app.’’