neem contact op

Veelgestelde vragen over

Maxgreenwall

Het Product

Wat is de verwachte levensduur van dit product?

De Maxgreenwall gaat naar verwachting meer dan tien jaar mee.

Welke gereedschappen heb ik nodig om de Maxgreenwall zelf te installeren?

Een schaar, een moersleutel, een schroevendraaier en een waterpas.

Gebruikt de Maxgreenwall stroom?

Ja, voor de waterpomp, het UV-licht, de zuurstofcirculatie en het groeilicht. De Maxgreenwall gebruikt op jaarbasis minder stroom dan een vaatwasser of wasmachine! Er is maar één stopcontact nodig, ook wanneer u meerdere Maxgreenwalls aan elkaar koppelt.

Hoeveel weegt de Maxgreenwall?

Het product zelf weegt rond de 80KG. Als het water reservoir gevuld is en de planten verzadigd zijn, dan weet de Maxgreenwall maximaal 250KG.

Van welk materiaal is de Maxgreenwall gemaakt?

De twee meest voorkomende materialen in de Maxgreenwall zijn recyclebaar polypropyleen en staal met een eco-vriendelijke finish.

Opties

Kan ik mijn eigen planten installeren in de Maxgreenwall?

Jazeker! De ideale potmaat is P9 (9cm diameter). Het is eventueel ook mogelijk om P12 te gebruiken of kleiner dan P9 te installeren. Als de potmaten kleiner zijn dan P9, is het aan te raden om wat potgrond toe te voegen voor de kwaliteit van de planten.

Is de Maxgreenwall makkelijk te verplaatsen?

De Maxgreenwall is makkelijk te verplaatsen, door middel van de wielen onderaan de muur. Dit is een groot voordeel wanneer u van kantoor wisselt, verhuist of een nieuwe indeling in uw interieur wenst. De Maxgreenwall is een goede investering voor de toekomst.

Kan ik de Maxgreenwall in een donkere omgeving plaatsen?

Absoluut. Dit is mogelijk door het gebruik van het groeilicht, speciaal ontworpen door Parus Europe. Hierdoor blijft de kwaliteit van de planten goed en kunt u de Maxgreenwall overal neerzetten, zelfs op plekken met weinig natuurlijk licht.

Hoe kan ik meerdere Maxgreenwalls aan elkaar koppelen?
   U kunt een grote levende binnenmuur creëren door meerdere Maxgreenwalls aan elkaar te koppelen, door middel van een kliksysteem aan de onderkant van de Maxgreenwalls. De stroomvoorziening van meerdere Maxgreenwalls kan ook aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er maar één stopcontact nodig is voor een gehele groene wand.
Kan ik de Maxgreenwall zelf onderhouden?

Ja, dit is een van de vele voordelen van deze groene muur. Het water reservoir heeft gemiddeld één keer per maand een vulling nodig en het fijnfilter hoeft maar één keer per jaar omgespoeld te worden. Verder adviseren wij om minimaal twee keer per jaar de planten bij te knippen.

Wat zijn alle mogelijkheden voor de achterkant van de Maxgreenwall?

De achterkant van de Maxgreenwall heeft meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld door het te laten zoals het is of het te gebruiken als whiteboard. Verder kunt u bij ons de achterkant van de Maxgreenwall laten bedrukken met uw eigen tekst, logo of illustratie. Een andere creatieve optie is om twee Maxgreenwalls met de achterkanten aan elkaar te koppelen, om een dubbel groene scheidingswand te krijgen.

Wat moet ik doen om de achterkant van de Maxgreenwall te bedrukken?

U hoeft ons alleen een tekst, logo of illustratie te sturen en wij zorgen voor de rest!!

Wat moet ik doen als ik een woord tussen de planten geïnstalleerd wil hebben?

U hoeft ons alleen de tekst te sturen, en wij regelen de rest.

Het Systeem

Hoeveel geluid produceert de waterpomp?

Als de waterpomp van de Maxgreenwall actief is, is het geluid vergelijkbaar met de regen buiten (50dB). De waterpomp van de Maxgreenwall hoeft gemiddeld maar één minuut per dag aan te staan.

Wat is het advies omtrent de waterpomp?

Wij adviseren om de waterpomp gemiddeld elke dag één minuutje te activeren. Hiernaast is het ook raadzaam om de waterpomp één keer per week tien minuten te activeren.

Mijn waterpomp drijft, wat moet ik doen?

Aan de onderkant van de waterpomp zitten kleine zuignappen vast. Mocht het voorkomen dat uw waterpomp drijft, dan kunt u de waterpomp gemakkelijk aan de bodem van het water reservoir vastdrukken met deze zuignappen.

Hoeveel liter water kan er maximaal in het water reservoir?

Het water reservoir kan tot wel 80L water bevatten. U kunt dus rustig op een lange vakantie, zonder u zorgen te maken over de planten. Gemiddeld één keer per maand moet het water reservoir bijgevuld worden.

Hoe werkt de UV filter?

De UV filter houdt het water schoon door schadelijke bacteriën uit te schakelen met behulp van UV-C licht. De UV-filter zit ingebouwd in het water reservoir.

Hoelang moet het groeilicht aanstaan?

Om optimale kwaliteit en groei van de planten te waarborgen, word geadviseerd om het groeilicht minimaal 8 uur per dag te activeren. Dit kan natuurlijk ook ’s nachts zijn, maar hou rekening met het feit dat planten minimaal 4 uur rust (een donkere omgeving) nodig hebben.

Wat is de levensduur van het groeilicht?

De levensduur van het groeilicht is 50.000 uur.

Wat zijn de afmetingen van het groeilicht?

Het groeilicht van de Maxgreenwall is een balk van 900mm breed. Mocht dit niet in uw interieur passen, dan bieden wij ook andere opties aan van het groeilicht. Het is dus ook mogelijk om bij de Maxgreenwall groeilicht in de vorm van spots op een trackrail of pucks in het plafond te bestellen.

Wat zijn de voordelen van het groeilicht?

Het groeilicht is specifiek voor planten ontworpen door Parus Europe. Echter is dit groeilicht aangepast tot wit licht, zodat het ook prettig is voor het menselijk oog. Door de effectiviteit van het groeilicht is er relatief minder stroom nodig om de planten in goede kwaliteit te houden. Het groeilicht betreft een LED-lamp, deze lampen staan bekend om de langere levensduur, duurzaamheid en minder uitstraling van warmte.

Wat kan de mobiele applicatie allemaal besturen?

Met de applicatie kunt u de volgende acties uitvoeren:

 • Groeilicht aan/uit
 • Groeilicht actieve tijden
 • Waterpomp aan/uit
 • Waterpomp actieve tijden
 • UV filter aan/uit
 • UV filter actieve tijden
 • Lucht circulatie aan/uit
 • Lucht circulatie actieve tijden
Hoe kan ik mijn applicatie koppelen aan mijn Maxgreenwall?

De applicatie ‘’Ewelink’’ kan gedownload worden in de App Store. Als de applicatie eenmaal gedownload is, kunt u zich registreren met uw e-mailadres. Hierna kunt u uw Maxgreenwall koppelen door op de knop ‘’Toevoegen’’ > ‘’Snel koppelen’’ > ‘’Eén apparaat toevoegen’’ te drukken. Zorg ervoor dat uw Maxgreenwall in koppelingsmodus is en uw Wi-Fi netwerk actief is. De Maxgreenwall kan ik koppelingsmodus gezet worden door een van de vier knopjes in het besturingssysteem in de muur 10 seconden ingedrukt te houden, tot het blauwe lichtje een ander knipper-patroon krijgt.

Wat als ik geen applicatie kan of wil downloaden?

Dan kunt u de Maxgreenwall nog steeds besturen. Naast het water reservoir zit een controlesysteem ingebouwd, waarmee u ook handmatig de Maxgreenwall kan instellen. U kunt het controlesysteem ook via de applicatie besturen, nadat u de Maxgreenwall handmatig hebt bestuurd en andersom.

Kan ik een Maxgreenwall huren?

Wij verhuren geen Maxgreenwalls, maar een deel van onze partners wel. Contacteer onze partners voor meer informatie omtrent het huren van Maxgreenwalls.