neem contact op

News & Blogs

Gezond kantoor

Door een Maxgreenwall te installeren, vergroot je de hoeveelheid natuur binnenshuis met in totaal 104 planten. Zoals bekend kan een natuurlijke omgeving de algehele gezondheidstoestand van mensen verbeteren, het is namelijk gebleken dat een natuurlijke omgeving stressniveaus en sedentair gedrag kan verminderen. Verder is er een toename van maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling waargenomen binnen omgevingen met veel natuur. Direct contact met de natuur stimuleert vitaliteit, creativiteit en geluk. De gebruiksvriendelijke en verplaatsbare Maxgreenwall is een geweldige oplossing om sociaal contact en welzijn te stimuleren, bijvoorbeeld in uw privéomgeving of op kantoor.

Het hebben van groen op kantoor verbetert het algehele binnenklimaat. Planten kunnen de lucht zuiveren en het vochtgehalte in de lucht verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers hun kantooromgeving en hun persoonlijke productiviteit meer waarderen als er groen is geplaatst. Daarbij komt dat werknemers in een natuurlijke omgeving minder ziektedagen opnemen en sneller herstellen als ze ziek zijn. Wist u dat stressgerelateerd werkverzuim in Nederland zo’n €1,8 miljard kost? Maxgreenwall is een solide oplossing om het groen op kantoor eenvoudig te vergroten, wat zal leiden tot een toename van geluk, productiviteit en een verlaging van de verzuimgerelateerde kosten van werknemers. 

Het is goed om te weten dat Maxgreenwall niet alleen de hoeveelheid natuur binnenshuis verhoogt, maar ook als room divider kan worden gebruikt. Omdat room dividiers fungeren als een visuele- en geluidsbarrière tussen ruimtes, kunnen ze bijvoorbeeld de akoestiek in drukke kantoren verbeteren. Room dividers zijn betaalbare en flexibele oplossingen voor organiseren en isoleren van ruimtes. Maxgreenwall is een betaalbare oplossing om de akoestiek, esthetiek en organisatie in uw kantoor te verbeteren.

References:
A green environment: good for your health – WUR
Benefits of Using Room Dividers – Architecture Lab 
5 Benefits of Room Dividers – Room Dividers UK